Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


La Pola Történet

 

A kosztümös kolumbiai sorozat cselekménye valós történeten alapul. Pola – az 1810-es szabadságharc emblematikus női figurája, akinek egy hibája akadt: meszticként egy spanyol fiúba szeret bele, aki a háborúban az ellenséges oldalon harcol.

 

Az elszánt nő fordulatokkal és érzelmekkel teli életét kíséri nyomon a La Pola című sorozat, amely hiánypótló a maga nemében. A történet szerint a XIX. század elején járunk Kolumbiában, ahol az ország éppen két táborra szakadva küzd egymással. A hazafias érzelmű patrióták minden erejükkel azon vannak, hogy kivívják a függetlenségüket Spanyolországtól, míg az előkelő pozícióban lévő nemesek nem szeretnének a Spanyol Korona ellen lázadni. Elkerülhetetlen a polgárháború kitörése, de egyelőre senki sincs, aki a tömegek élére állna és vezetné őket.

Abban a korban, amelyben a nőknek nem lehetett szavuk, éppen egy fiatal, de eltökélt és gyönyörű lányra, Policarpa Salavarrieta-ra vagy másnéven Polára (Carolina Ramirez) hárul ez a szerep. Az szabadságharcost azonban kétségek gyötrik, ugyanis a barikádok túl oldalán ott áll szerelme is. Alejo Sabaraín (Emmanuel Esparza) egy tanult, felsőbb osztályból származó, gazdag fiú, aki ugyan gyerekkora óta szerelmes Polába, ám családja nyomására régóta jegyben jár egy arisztokrata lánnyal. Kettejük kapcsolatát, mint bűnös viszonyt titkolják, ám előbb-utóbb eljön az idő, amikor Alejonak döntenie kell: az igaz szerelmet választja, ezzel elárulva az országát vagy pedig megvédi a lázadók ellen a Korona becsületét, ezzel elárulva saját magát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.